zaterdag 26 januari 2013

Op Zondag IJs....want dat lusten we zo graag!



Wat eten we vandaag?

Ken je het boek 'Wat eten we vandaag' van Eric Carle? Het is zo'n leuk boekje met typische afbeeldingen van dieren die elke dag iets anders eten. Erbij hoort het liedje van youtube onderaan de pagina, zodat je het samen kunt zingen vóór of tijdens het eten. De complete meezing tekst staat ook op deze pagina. 

En op zondag eten we....IJs!



Zondags-ijs!

Een gezond nagerecht, bestaat dat? Jazeker! En dan bedoel ik geen mandarijntje of magere yoghurt!
Hier een heerlijk recept van het lekkerste, makkelijkste, bijna vetvrije ijs ooit!


Nodig voor 1 volwassene óf 2 peuters /kleuters:
1 geschilde banaan
80 ml soja-, kokos-, of gewone melk

Zo maak je het:
Leg de banaan in een zakje in de vriezer voor een nacht.
Als je het nagerecht gaat maken, haal de banaan dan uit het zakje, laat 2 minuten op het aanrecht liggen en snij in stukken (dat gaat heel makkelijk).
Doe deze stukken in de blender, samen met de melk.
Blend zeker 5 minuten tot je een romig mengsel krijgt.

Verdeel over kleurrijke bakjes.

Lekker en gezond! ♥

Eventuele extra’s:
Als extraatje kun je bevroren fruit erbij serveren, bv aardbeien, bosvruchten, mango, cranberries, blauwe bessen, stukjes perziek etc. Je kunt dit fruit in het seizoen kopen en vervolgens invriezen in een ijsblokjesmaker van hard plastic. Je kunt het ook kant en klaar kopen in een doosje uit de vriezer bij de supermarkt.
Op feestdagen of andere speciale dagen kunnen er natuurlijk ook stukjes chocola, geplette M&M’s, stukjes toffee, stukjes noot, etc. toegevoegd worden.



Kijk voor meer gezonde nagerechten op de receptenpagina van De Bakparade.





Geen opmerkingen: