Wat eten we vandaag?
Ken je het boek 'Wat eten we vandaag' van Eric Carle? Het is zo'n leuk boekje met typische afbeeldingen van dieren die elke dag iets anders eten. Erbij hoort het liedje van youtube onderaan de pagina, zodat je het samen kunt zingen vóór of tijdens het eten. De complete meezing tekst staat ook op deze pagina.
En op zondag eten we....IJs!
En op zondag eten we....IJs!
Zondags-ijs!
Een
gezond nagerecht, bestaat dat? Jazeker! En dan bedoel ik geen mandarijntje of
magere yoghurt!
Hier een heerlijk recept van het lekkerste,
makkelijkste, bijna vetvrije ijs ooit!
Nodig voor 1 volwassene óf 2 peuters /kleuters:
1
geschilde banaan
80
ml soja-, kokos-, of gewone melk
Zo maak je het:
Leg
de banaan in een zakje in de vriezer voor een nacht.
Als
je het nagerecht gaat maken, haal de banaan dan uit het zakje, laat 2 minuten op het aanrecht liggen en
snij in stukken (dat gaat heel makkelijk).
Doe
deze stukken in de blender, samen met de melk.
Blend
zeker 5 minuten tot je een romig mengsel krijgt.
Lekker en gezond! ♥
Eventuele extra’s:
Als extraatje kun je bevroren fruit erbij serveren, bv
aardbeien, bosvruchten, mango, cranberries, blauwe bessen, stukjes perziek etc.
Je kunt dit fruit in het seizoen kopen en vervolgens invriezen in een
ijsblokjesmaker van hard plastic. Je kunt het ook kant en klaar kopen in een
doosje uit de vriezer bij de supermarkt.
Op feestdagen of andere speciale dagen kunnen er
natuurlijk ook stukjes chocola, geplette M&M’s, stukjes toffee, stukjes
noot, etc. toegevoegd worden.
Kijk voor meer gezonde nagerechten op de receptenpagina van De Bakparade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten