zaterdag 19 januari 2013

Gezondere Mini Appel en Bosbessen Muffins


Deze mini muffins zijn ideaal als tussendoortje voor je kind. Ze zitten boordevol vitamine B, vezels, vitamines en...ze zijn vegan, bevatten bijna geen suiker en toch smaken ze lekker zoet. En ze bevatten maar 35 kcal per stuk!
Ik maak ze met 30  tegelijk, stop ze per stuk verpakt in de vriezer en haal ze 's morgens eruit voor in de 10-uurtjes tas van de kids. Tegen de eerste pauze zijn ze ontdooid en kunnen ze heerlijk opgesmikkeld worden. 




Dit heb je nodig:

130 gr volkoren tarwebloem
30 gr havermoutvlokken (de echte havermout, dus niet de instant-versie)
1 tl bakpoeder
1/2 tl natriumbicarbonaat
snufje zout
1 el koek- en speculaaskruiden
15 gr bruine basterdsuiker
3 gr stevia (zoetstof)
100 gr appelmoes
2 el appelstroop, opgelost in 1 el heet water
1/2 appel geschild en in kleine stukjes
2 el bosbessen (diepvries of vers)

Zo maak je de muffins:

Verwarm de oven voor op 175 º.
Zet in een mini muffinvorm 30 papieren vormpjes.
Meng de eerste 8 ingredienten door elkaar.
Roer de stroop door de appelmoes en voeg toe aan het bloem mengsel.
Deel het deeg over 2 kommen. Voeg in 1 kom de appel toe en de bosbessen in de andere kom.
Nu moeten we opschieten, want de bicarbonaat werkt snel.
Vul de vormpjes tot net onder de rand.
Bak 20 minuutjes in het midden van de oven. Een satéprikker moet er droog uitkomen, anders zijn ze nog niet helemaal gaar.
Laat 5 minuutjes afkoelen in de vorm. Je kunt ervoor kiezen ze nu op te smikkelen, maar ze ook helemaal af laten koelen en koud eten. Je kunt ze natuurlijk ook bewaren tot 10 uurtje op school.

Per mini muffin: 35 kcal

Geen opmerkingen: