dinsdag 29 januari 2013

Op Woensdag Soep....want dat lusten we zo graag!



Wat eten we vandaag?


Ken je het boek 'Wat eten we vandaag' van Eric Carle? Het is zo'n leuk boekje met typische afbeeldingen van dieren die elke dag iets anders eten. Erbij hoort het liedje van youtube onderaan de pagina, zodat je het samen kunt zingen vóór of tijdens het eten. De complete meezing tekst staat ook op deze pagina. 

En op woensdag eten we....Soep!


Als je eens een andere soep wilt eten dan de eeuwige kippen- of tomatencrèmesoep dan is dit het ultieme recept; makkelijk, snel en supergezond. 
Bonus: je kind gaat dit heerlijk vinden!



Dit heb je nodig voor een flinke pan:

2 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 ui, gesnipperd
600 gr winterpeen, in plakjes
150 gr aardappel geschild en in blokjes
700  ml groentebouillon (van tablet)
1 pakje kokosmelk (200 ml)
1 sinaasappel, uitgeperst
Naar keuze:
1 stukje gember (geeft bepaalde smaak)
peper

Zo maak je het:

Verwarm de olie in een grote soeppan. Fruit hierin de ui 5 minuten. Voeg naar keuze de gember toe. Roer af en toe. 
Voeg de winterpeen en de knoflook toe en bak kort mee. 
Schenk de bouillon en de kokosmelk erbij. 
Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is. Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer. Hierdoor wordt het lekker romig!
Roer het sinaasappelsap door de soep en breng eventueel op smaak met peper.

Serveer met volkoren soepstengels of volkoren broodjes.

Wat er eventueel van de soep overblijft kun je heel makkelijk invriezen.



Geen opmerkingen: