Wat eten we vandaag?
Ken je het boek 'Wat eten we vandaag' van Eric Carle? Het is zo'n leuk boekje met typische afbeeldingen van dieren die elke dag iets anders eten. Erbij hoort het liedje van youtube onderaan de pagina, zodat je het samen kunt zingen vóór of tijdens het eten. De complete meezing tekst staat ook op deze pagina.
En op vrijdag eten we....Vis!
En op vrijdag eten we....Vis!
Visvingers
Nodig voor 2 volwassenen en 2 moeilijk etende peuters
of kleuters:
300
gr stevige visfilet bv Tilapia*
Ca. 125 gr cornflakes**
1 ei
40 gr bloem
3 el olijfolie of vloeibare
margarine
Zo maak je
het:
- Snij
de vis in 16 repen.
- Strooi
de cornflakes in een diep bord en druk een beetje fijn met de achterkant van
een lepel
- Klop
het ei los met 1 el water en giet in een ander diep bord.
- Doe
de bloem op een groot plat bord.
- Wentel
de visrepen één voor één helemaal door de bloem, dan door het ei en daarna door
de cornflakes tot ze rondom goed bedekt zijn met de cornflakes.
- Verhit
de olie of vloeibare margarine in een anti-aanbakpan.
- Bak
hierin de vissticks ca. 4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin, gaar en
knapperig zijn.
* Voor peuters en kleuters is ieder 1-2 visrepen ruim voldoende om
de hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen die ze nodig hebben.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten