donderdag 24 januari 2013

Op Vrijdag Vis...want dat lusten we zo graag!


Wat eten we vandaag?

Ken je het boek 'Wat eten we vandaag' van Eric Carle? Het is zo'n leuk boekje met typische afbeeldingen van dieren die elke dag iets anders eten. Erbij hoort het liedje van youtube onderaan de pagina, zodat je het samen kunt zingen vóór of tijdens het eten. De complete meezing tekst staat ook op deze pagina. 

En op vrijdag eten we....Vis!



Visvingers

Nodig voor 2 volwassenen en 2 moeilijk etende peuters of kleuters:

300 gr stevige visfilet bv Tilapia*
Ca. 125 gr cornflakes**
1 ei
40 gr bloem
3 el olijfolie of vloeibare margarine

Zo maak je het:

- Snij de vis in 16 repen.
- Strooi de cornflakes in een diep bord en druk een beetje fijn met de achterkant van een lepel
- Klop het ei los met 1 el water en giet in een ander diep bord.
- Doe de bloem op een groot plat bord.
- Wentel de visrepen één voor één helemaal door de bloem, dan door het ei en daarna door de cornflakes tot ze rondom goed bedekt zijn met de cornflakes.
- Verhit de olie of vloeibare margarine in een anti-aanbakpan.
- Bak hierin de vissticks ca. 4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin, gaar en knapperig zijn.

* Voor peuters en kleuters is ieder 1-2 visrepen ruim voldoende om de hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen die ze nodig hebben.

** De cornflakes zorgen ervoor dat er veel vet wordt opgenomen. Daarom adviseer ik bij dit gerecht gekookte aardappelen en gekookte groenten (liever geen puree, frietjes, of gebakken groenten, omdat met die bereidingen extra vetten nodig zijn die je kind niet nodig heeft)






Geen opmerkingen: