zondag 27 januari 2013

Op Maandag Boontjes....want dat lusten we zo graag!

Wat eten we vandaag?


Ken je het boek 'Wat eten we vandaag' van Eric Carle? Het is zo'n leuk boekje met typische afbeeldingen van dieren die elke dag iets anders eten. Erbij hoort het liedje van youtube onderaan de pagina, zodat je het samen kunt zingen vóór of tijdens het eten. De complete meezing tekst staat ook op deze pagina. 

En op maandag eten we....Boontjes!


Eh...maar wát voor een boontjes dan, hoor ik je denken? Tuinbonen? Sperziebonen? Snijbonen? Bruine Bonen? Witte Bonen? Adukibonen? Limabonen? Hmmm...dat was niet gemakkelijk. Maar uiteindelijk vond ik een recept dat bruikbaar is voor alle genoemde boontjes én ook nog voor.... Spruitjes!





Alle-soorten-bonen-én-spruitjes-stoof


Nodig voor 2 volwassenen en 2 peuters of kleuters die moeilijk eten:

1 ui
1 grote of 2 kleine tomaten
1 groente bouillonblokje
1 el olijfolie
400-500 gram sperziebonen, peultjes, snijbonen of een andere bonen soort
snufje peper
1 tl dille

Bereiding

* Maak de bonen schoon en breek of snij in kleine stukjes.                                         
* Snipper de ui en snij de tomaten in stukjes.
* Verhit een beetje olie in een hapjespan of wok, en fruit daarin de ui glazig.
* Voeg dan de tomaat erbij en laat even meebakken tot ze zacht worden.
* Doe dan het bouillonblokje erbij en als dat is opgelost, de bonen er doorheen mengen.
* Voeg er dan zoveel water bij dat de bonen bijna onderstaan. Breng aan de kook en laat vervolgens op een zacht vuurtje gaar pruttelen.
* Wanneer de bonen bijna gaar zijn (en de saus ingedikt) doe er dan de dille en peper doorheen.

Aangepast van een recept van peuterplace.nl

Lekker met een aardappelschotel uit de oven. 







Geen opmerkingen: